BPM berekenen

1. Wij berekenen voor u het laagste BPM bedrag!
2. Binnen een 1 uur ontvangt u uw BPM-rapport per mail, printklaar! 
3. Wij onderzoeken welke koerslijst de laagste BPM berekening mogelijk maakt. We maken hiervoor gebruik van o.a. Autotelex, Eurotax, Xray.
4. Door gebruik te maken van een BPM-rapport loopt u geen risico dat u een te hoge BPM gaat betalen.
5. Wij geven vooraf duidelijk verslag over het laagst haalbare BPM bedrag.
6. Door gebruik te maken van optie pakketten kunnen wij extra voordelen behalen! In combinatie met het voordeligste model krijgt U het laagst haalbare BPM bedrag!
7. Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in en wij bellen u direct terug om alle gegevens door te spreken om tot een laagste BPM bedrag te komen.
8. Aanvragen worden uitsluitend behandeld door ervaren medewerkers!
9. Verschillende betalingsmogelijkheden!

Wat is BPM eigenlijk?

BPM staat voor Belasting van personenauto`s en motorrijwielen en is het gevolg van de BPM wet in Nederland. Het is een belasting voor elke in Nederland geregistreerde auto. Niet erg geliefd en als u een auto wilt importeren uit bijvoorbeeld Duitsland dan krijgt u ermee te maken. Dus een importauto kan goedkoop lijken maar er dient altijd in de uiteindelijke prijs rekening gehouden te worden met een toeslag. Beroemd is de zogenaamde BPM afschrijvingstabel. Inmiddels is door de veranderde wetgeving en beleid de BPM toeslag een ding geworden waarbij het verstandig is om de rekensom door een specialist te laten uitvoeren.

Technische aanpassingen voor typegoedkeuring

Mydreamcar richt zich op de service rondom het importeren van auto′s, mocht uw auto technisch aangepast moeten worden in het geval van typegoedkeuring, dan schakelen wij een bedrijf in met veel ervaring in de autobranche en besteden wij het technische werk uit.

Het onderhouden en apk keuren van uw auto

Voor het oplossen van al uw technische problemen aan uw auto bent u bij MyDreamcar op het juiste adres. MyDreamcar heeft monteurs met jarenlange ervaring. Doordat Mydreamcar een universele garage is, werkt zij met alle automerken en de beste methodes deze auto’s in topvorm te houden. De monteurs beschikken over vakkennis, alle diploma’s en certificaten om aan de auto’s te mogen sleutelen.


tt

Inbouwen en opbouwen van accessoires aan de importauto’s

MyDreamcar kan u helpen met het aanpassen en verfraaien van uw nieuwe import auto. Ze helpen u onder andere met: 

  • Het inbouwen van alle accessoires b.v. trekhaak, Bluetooth carkit, radio en alarm
  • Het poetsen van uw auto zodat de auto weer in nieuw staat komt.

U wilt een auto importeren, wat nu?

gg

Auto’s zijn er veel. Voor de ene persoon is een auto een vervoermiddel voor een ander een hobby. Wat iedereen gemeen heeft, is dat u de juiste auto voor de laagste prijs wilt. Zelf een auto importeren kan dan een voordelige oplossing zijn, zeker met behulp van onze import paketten. 
Uw voordeel hangt af van een aantal factoren. De BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen) wordt berekent aan de hand van het bouwjaar van de auto, type auto, de CO2 uitstoot (slurptax) en zo is er nog meer om rekening mee te houden. In basis geven auto’s met een hogere aanschafprijs en een lage leeftijd, tot 3 jaar, de beste combinatie tussen voordeel en betrouwbaarheid. Als u echt gaat voor financieel voordeel dan is dit vooral te behalen bij wat oudere auto’s.

MyDreamcar import kent de weg naar Nederland

Het importeren van een auto vanuit bijvoorbeeld Duitsland of Zweden kent een aantal aandachtspunten. In principe kan iedereen zelf een auto importeren. Echter het inschakelen van een specialist kan u meer voordeel opleveren door het kiezen van de juiste weg in bijvoorbeeld BPM berekeningen. Of gemak door een snelle type goedkeuring of invoer van de auto. MyDreamcar import kent de weg als het gaat om auto’s invoeren vanuit het buitenland. Wij hebben de paden bewandeld en we kennen de kortste wegen naar een soepele afhandeling van de import van uw auto.

Dienstverlening bij het importeren van uw auto

MyDreamcar richt zich op de dienstverlening rondom het importeren van auto’s. U kiest de auto uit, wij helpen u op weg. Zo eenvoudig klink het, zo eenvoudig werkt het. Onze kennis op het gebied van auto importeren is uw voordeel. Letterlijk en figuurlijk.

Auto’s importeren

Het importeren van een auto kan interessant zijn. De tweedehands prijzen liggen in het buitenland vaak lager omdat er bij de aanschaf geen BPM is betaald. Dezelfde auto in bijvoorbeeld België of Duitsland is vaak aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Zelfs als u hiervoor nog een deel BPM voor moet afdragen bij de import.

Welke sites voor occasions?

Voordat u een auto kunt importeren is het handig om te weten op welke sites kan men kijken voor tweedehands auto’s. Bij onze buurlanden zijn dat de volgende:

Een auto gevonden, en dan?

U hebt een auto gevonden om te importeren, maar dan? Hieronder de stappen die u moet doorlopen voor het importen van een auto:

Transport:

    1. Transport met een ander voertuig: De makkelijkste manier om de auto te vervoeren is met een autoambulance (aanhanger) of oprijwagen. Het huren van autoambulance kost zo’n 50 euro per dag. u moet hiervoor een E rijbewijs hebben en mag niet harder dan 80 km/h rijden. De kosten voor het huren van een oprijwagen liggen tussen € 150,- en € 300,- per dag, afhankelijk van het aantal kilometers. Met een oprijwagen heeft u aan rijbewijs B voldoende en kunt u 120 km/h rijden.
    2. Zelf rijden: Ook kunt u er voor kiezen om de auto zelf te rijden. u betaalt dan kosten voor een tijdelijk kenteken, verzekering en wegenbelasting. Bij rijden vanuit Duitsland is er sprake van een zogenaamd “ausfuhrkennzeichen” (uitvoerkenteken) nodig. Hiermee kunt u zowel in Duitsland als in Nederland rijden en kost zo’n € 50,-. Er bestaat ook een zogenaamd “5 Tage kennzeichen”. Deze is alleen geldig in Duitsland, in Nederland bent u hiermee niet verzekerd. Het ausfuhrkennzeichen haalt u bij een Strassenverkehrsamt c.q. Kfz Zulassungsstelle. U heeft hiervoor het volgende nodig: een geldig legitimatiebewijs, autopapieren, AU (APK/Tuv) en HU(emissiewaarden) rapporten en een bewijs van verzekering (Versicherungsdeckungskarte / Doppelkarte). Een verzekering voor 15 dagen kost zo’n € 50,- en kunt u bijvoorbeeld hier afsluiten. Dan zijn er nog de kosten voor het maken van de tijdelijke kentekenplaten van ongeveer € 30,-. Tot slot betaald u ook nog wegenbelasting van circa € 25,-.
  1. Keuring RDW: Nadat u uw auto naar Nederland hebt vervoerd moet u een afspraak maken met de RDW (tel: 0900 -0739). De RDW heeft verschillende keuringsstations, locaties hiervan vindt u hier. Bij het maken van de keuringsafspraak ontvangt u een gratis eendagskenteken. u kunt hiermee op de dag van keuring vanaf uw huisadres naar het keuringsstation rijden. De kosten die u in 2011 betaalt aan de RDW zijn in totaal € 184,25. Daarvoor wordt het volgende geregeld: Voertuigbewijs deel 1a, Tenaamstellingsbewijs deel 1b, Inschrijving voertuig, Inschrijving EU-voertuig + vrijwillige APK. u moet het volgende meenemen naar de RDW: Het originele buitenlandse kentekenbewijs, en een geldig legitimatiebewijs.
  2. BPM-aangifte: Het BPM-aangiftepunt is gevestigd in het keuringsstation van de RDW. u moet bij de BPM-aangifte een ingevuld BPM-aangifteformulier meenemen. De BPM is als volgt opgebouwd, u kunt hier een berekening maken wat u aan BPM betaalt.
  3. Kentekenplaten maken: Nadat uw auto is goedgekeurd bij de RDW en u hebt de (rest-)BPM betaald ontvangt u het kentekenbewijs zo spoedig mogelijk thuis per post. Dan kunt u kentekenplaten laten maken bij een hiervoor aangewezen bedrijf. Kosten hiervoor zijn ongeveer € 30,-.
  4. BTW-aangifte: Indien de auto nieuw is, minder dan 6 maanden oud is of minder dan 6000 kilometer heeft gereden, moet u 21% BTW betalen. Aan de verkoper vraagt u een factuur met hierop 0% BTW. Vervolgens download u het volgende formulier en vult u de gegevens in.

 

Totale kosten import

De totale kosten voor het importen van een auto uit Duitsland of België bedragen gemiddeld tussen € 600,- en € 1200,- voor transport (ex. brandstof), keuring en op kenteken laten zetten. Daarnaast zijn er nog de kosten voor de BPM. Deze variëren per auto afhankelijk van nieuwprijs, bouwjaar, brandstof en CO2-uitstoot.